Koniglich Herold - Biura

Siedziba Lorda lub Lady Królewskiego Miasta Vox, a także urzędowe serce miasta. Tutaj załatwisz wszelkie sprawy miejskie, ale także znajdziesz część z centralnych urzędów. Śluby i rozwody, rejestracja pojazdów, karta miejska, zakup lub wynajem nieruchomości, założenie firmy i wiele innych.

Moderator: Lord/Lady af di KCV

Awatar użytkownika
Piotr Romanow Stempel

ODZNACZENIA

Re: Koniglich Herold - Biura

Post autor: Piotr Romanow »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Wygląda to bardzo dobrze, moim zdaniem wpisuje się w moje potrzeby. Teraz tylko najważniejsze pytanie, czy na środku dałoby radę wstawić herb rodu panującego? (Tj. realnych Romanowów) W nieistniejącym realu widziałem herb niejakiej Rzeczpospolitej, w której centrum zawierały się herby rodów u władzy.

Czy jest możliwość zobaczenia i takiej wersji?
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Piotr Romanow pisze: 08 kwie 2025, 15:52 Wygląda to bardzo dobrze, moim zdaniem wpisuje się w moje potrzeby. Teraz tylko najważniejsze pytanie, czy na środku dałoby radę wstawić herb rodu panującego? (Tj. realnych Romanowów) W nieistniejącym realu widziałem herb niejakiej Rzeczpospolitej, w której centrum zawierały się herby rodów u władzy.

Jasna sprawa
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Piotr Romanow pisze: 08 kwie 2025, 15:52 Wygląda to bardzo dobrze, moim zdaniem wpisuje się w moje potrzeby. Teraz tylko najważniejsze pytanie, czy na środku dałoby radę wstawić herb rodu panującego? (Tj. realnych Romanowów) W nieistniejącym realu widziałem herb niejakiej Rzeczpospolitej, w której centrum zawierały się herby rodów u władzy.

Obrazek

Osobiście bym trochę pozmieniała w tym herbie. Głównie kolorystykę by pasował do reszty. Może też samego gryfa bez tej czarnej ramki z lwami i może... białego na czerwonym tle?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Piotr Romanow Stempel

ODZNACZENIA

Ogólnie rzecz biorąc chciałbym, żebyśmy pozbyli się herbu Anxi. Głównym powodem jest polityka, którą aktualnie prowadzę, a mianowicie utracimy ten region. Co do samego herbu rodowego, cóż zaskocz mnie Szanowna! Może spodoba mi się bardziej, niż oryginał? Kto wie. :)
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Piotr Romanow pisze: 09 kwie 2025, 20:11 Ogólnie rzecz biorąc chciałbym, żebyśmy pozbyli się herbu Anxi. Głównym powodem jest polityka, którą aktualnie prowadzę, a mianowicie utracimy ten region. Co do samego herbu rodowego, cóż zaskocz mnie Szanowna! Może spodoba mi się bardziej, niż oryginał? Kto wie. :)
Hmmm, likwidacja Anxi to dość... zmieniająca układ modyfikacja. Chyba, że jest jakiś 3 region lub symbol, który mógłby tam wylądować. Ale nie takie modyfikacje heraldyka widziała.

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr Romanow Stempel

ODZNACZENIA

Jeśli chodzi o gryfa to zabrałbym mu koronę i dodał miecz.
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Piotr Romanow pisze: 10 kwie 2025, 13:57 Jeśli chodzi o gryfa to zabrałbym mu koronę i dodał miecz.
Korona zabrana, miecz dodany. Przedstawiam dwie wersje. Jedną z typowym mieczem, drugą z szablą (wszak, szabla wraz z biegiem czasu stała się powszechniejszym orężem od miecza, każdy szlachcic takową posiadał, a i o wiele lepsza manewrowość).

PROPOZYCJA NR 1

PROPOZYCJA NR 2

Po kliknięciu na miniaturki wyświetlą się w pełnym rozmiarze

Awatar użytkownika
Piotr Romanow Stempel

ODZNACZENIA

Szanowna,
Właśnie prowadzę rozmowę ze współobywatelami na temat tej pracy. Odezwę się niedługo i podejmiemy decyzję, które wybieramy. ;)
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Piotr Romanow pisze: 10 kwie 2025, 18:39 Szanowna,
Właśnie prowadzę rozmowę ze współobywatelami na temat tej pracy. Odezwę się niedługo i podejmiemy decyzję, które wybieramy. ;)
W takim razie czekam na odpowiedź :pixel_heart:

Awatar użytkownika
Piotr Romanow Stempel

ODZNACZENIA

Anastasia Windsachen pisze: 10 kwie 2025, 19:27 W takim razie czekam na odpowiedź :pixel_heart:
Zdecydowaliśmy się na propozycję nr.2. Jeżeli chodzi o szable to w moich realiozowych urojeniach mam z nimi wiele wspólnego, także sama dobrze Szanowna wie, że nie ciężko mnie na to namówić.

Skoro jesteśmy już na dobrej drodze współpracy miałbym prośbę o zajęcie się pagonami dla Wielkiej Armii Cesarskiej. Chociaż tą nazwę chyba zmienimy niedługo, bo mi jakoś średnio odpowiada.

https://forum.nordata.org/topic/2370-st ... ment-23030

W tym poście znajdują się zarówno wyjściowe jak i polowe stopnie wojsk lądowych i sił powietrznych. Choć nie oszukujmy się wolałbym, żeby zarówno WL jak i SP posiadały własne kolory pagonów. Jeżeli to nie problem to prosiłbym Szanowną o zajęcie się tym. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ratusz Miejski”