Siedziba Lorda lub Lady Królewskiego Miasta Vox, a także urzędowe serce miasta. Tutaj załatwisz wszelkie sprawy miejskie, ale także znajdziesz część z centralnych urzędów. Śluby i rozwody, rejestracja pojazdów, karta miejska, zakup lub wynajem nieruchomości, założenie firmy i wiele innych.
Wygląda to bardzo dobrze, moim zdaniem wpisuje się w moje potrzeby. Teraz tylko najważniejsze pytanie, czy na środku dałoby radę wstawić herb rodu panującego? (Tj. realnych Romanowów) W nieistniejącym realu widziałem herb niejakiej Rzeczpospolitej, w której centrum zawierały się herby rodów u władzy.
Piotr Romanow pisze: 08 kwie 2025, 15:52
Wygląda to bardzo dobrze, moim zdaniem wpisuje się w moje potrzeby. Teraz tylko najważniejsze pytanie, czy na środku dałoby radę wstawić herb rodu panującego? (Tj. realnych Romanowów) W nieistniejącym realu widziałem herb niejakiej Rzeczpospolitej, w której centrum zawierały się herby rodów u władzy.
Czy jest możliwość zobaczenia i takiej wersji?
Jasna sprawa
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland
Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Piotr Romanow pisze: 08 kwie 2025, 15:52
Czy jest możliwość zobaczenia i takiej wersji?
Osobiście bym trochę pozmieniała w tym herbie. Głównie kolorystykę by pasował do reszty. Może też samego gryfa bez tej czarnej ramki z lwami i może... białego na czerwonym tle?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Ogólnie rzecz biorąc chciałbym, żebyśmy pozbyli się herbu Anxi. Głównym powodem jest polityka, którą aktualnie prowadzę, a mianowicie utracimy ten region. Co do samego herbu rodowego, cóż zaskocz mnie Szanowna! Może spodoba mi się bardziej, niż oryginał? Kto wie. :)
Piotr Romanow pisze: 09 kwie 2025, 20:11
Ogólnie rzecz biorąc chciałbym, żebyśmy pozbyli się herbu Anxi. Głównym powodem jest polityka, którą aktualnie prowadzę, a mianowicie utracimy ten region. Co do samego herbu rodowego, cóż zaskocz mnie Szanowna! Może spodoba mi się bardziej, niż oryginał? Kto wie. :)
Hmmm, likwidacja Anxi to dość... zmieniająca układ modyfikacja. Chyba, że jest jakiś 3 region lub symbol, który mógłby tam wylądować. Ale nie takie modyfikacje heraldyka widziała.
Piotr Romanow pisze: 10 kwie 2025, 13:57
Jeśli chodzi o gryfa to zabrałbym mu koronę i dodał miecz.
Korona zabrana, miecz dodany. Przedstawiam dwie wersje. Jedną z typowym mieczem, drugą z szablą (wszak, szabla wraz z biegiem czasu stała się powszechniejszym orężem od miecza, każdy szlachcic takową posiadał, a i o wiele lepsza manewrowość).
PROPOZYCJA NR 1
PROPOZYCJA NR 2
Po kliknięciu na miniaturki wyświetlą się w pełnym rozmiarze
Piotr Romanow pisze: 10 kwie 2025, 18:39
Szanowna,
Właśnie prowadzę rozmowę ze współobywatelami na temat tej pracy. Odezwę się niedługo i podejmiemy decyzję, które wybieramy. ;)
W takim razie czekam na odpowiedź
Anastasia Windsachen pisze: 10 kwie 2025, 19:27
W takim razie czekam na odpowiedź
Zdecydowaliśmy się na propozycję nr.2. Jeżeli chodzi o szable to w moich realiozowych urojeniach mam z nimi wiele wspólnego, także sama dobrze Szanowna wie, że nie ciężko mnie na to namówić.
Skoro jesteśmy już na dobrej drodze współpracy miałbym prośbę o zajęcie się pagonami dla Wielkiej Armii Cesarskiej. Chociaż tą nazwę chyba zmienimy niedługo, bo mi jakoś średnio odpowiada.
W tym poście znajdują się zarówno wyjściowe jak i polowe stopnie wojsk lądowych i sił powietrznych. Choć nie oszukujmy się wolałbym, żeby zarówno WL jak i SP posiadały własne kolory pagonów. Jeżeli to nie problem to prosiłbym Szanowną o zajęcie się tym. :)