Kwestia piłki nożnej...

Archiwum Sportowe pod patronatem Voxlandzkiego Centralnego Komitetu Sportowego. Jego zadaniem jest szeroko pojęta archiwistyka wątków sportowych celem ich łatwego znalezienia oraz zachowania dla potomnych.
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Kwestia piłki nożnej...

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Słowo klucz brzmi sześć. Sześć chętnych osób to jest absolutne minimum, żeby w ogóle myśleć o rozpoczęciu tematu bardziej. Ja jestem nawet chętny jeśli o to chodzi.
Anastasia Windsachen pisze: 21 gru 2023, 00:08 24 na 12
8-8-8...
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Joahim von Ribertrop pisze: 21 gru 2023, 01:12 Słowo klucz brzmi sześć. Sześć chętnych osób to jest absolutne minimum, żeby w ogóle myśleć o rozpoczęciu tematu bardziej. Ja jestem nawet chętny jeśli o to chodzi.
Anastasia Windsachen pisze: 21 gru 2023, 00:08 24 na 12
8-8-8...
No to mamy 4 osoby z Vox potencjalne..., dziękuję za matematykę
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Przy okazji odpowiadania na winkulijskim forum objawiła mi się taka myśl:
Chyba, że... wyjść z tym pomysłem poza samą Nordatę i zapraszać z innych kontynentów? Mamy MUP, który jest starciem państw na murawie, a możemy mieć coś, co będzie starciem osób z tych państw przy okazji reprezentując swoje kraje
Co o tym sądzicie? Pozwolę sobie oznaczyć kilka osób związanych z piłką w mikro, które są spoza Nordaty Heinz-Werner Grüner Fatima Chojnacka Pavel van der Gibson, a które mogłyby też ponieść temat do siebie

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Pavel van der Gibson »

Anastasia Windsachen pisze: 22 gru 2023, 19:35 Przy okazji odpowiadania na winkulijskim forum objawiła mi się taka myśl:
Chyba, że... wyjść z tym pomysłem poza samą Nordatę i zapraszać z innych kontynentów? Mamy MUP, który jest starciem państw na murawie, a możemy mieć coś, co będzie starciem osób z tych państw przy okazji reprezentując swoje kraje
Co o tym sądzicie? Pozwolę sobie oznaczyć kilka osób związanych z piłką w mikro, które są spoza Nordaty @Heinz-Werner Grüner @Fatima Chojnacka @Pavel van der Gibson, a które mogłyby też ponieść temat do siebie
W sensie takie reprezentacje, ale nie reprezentacje? Czy kluby związane z nazwiskiem trenera albo nawiązujące do kraju pochodzenia?
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Trener drużyny piłkarskiej Sarmackiej Akademii Nauk
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Pavel van der Gibson pisze: 22 gru 2023, 20:05
Anastasia Windsachen pisze: 22 gru 2023, 19:35 Przy okazji odpowiadania na winkulijskim forum objawiła mi się taka myśl:
Co o tym sądzicie? Pozwolę sobie oznaczyć kilka osób związanych z piłką w mikro, które są spoza Nordaty @Heinz-Werner Grüner @Fatima Chojnacka @Pavel van der Gibson, a które mogłyby też ponieść temat do siebie
W sensie takie reprezentacje, ale nie reprezentacje? Czy kluby związane z nazwiskiem trenera albo nawiązujące do kraju pochodzenia?
No coś jak nie wiem... Liga Europy? Że np. zespół z Sarmacji np. KS Czarnolas vs FK Werdenhoffspieleres z Voxlandu. Bo obecnie mamy trochę lig krajowych, nooo... trochę to dużo powiedziane - Edelweiß, Sarmacja, Leocja, Lumeria, ale gdyby z tych państw podołączało kilka osób + osoby chętne z Nordaty to myślę, że MOŻE dałoby się już 2-3 szczeble ogarnąć i mieć jeszcze większe emocje + sądzę większe zaangażowanie niż przy MUP bo to mało ludzi relacjonuje

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Liga Mistrzów/Liga Europy/Liga Konferencji to nie będą dobre porównania w tym momencie. Może bardziej hmm... Superliga dla zaproszonych zespołów. Tylko wciąż to nie to samo, bo jednak jeden klub może występować tylko w jednej lidze, a nawet stworzenie takiego samego klubu żeby grał np. w SLP i w przykładowej Superlidze niewiele zmieni, bo nadal będzie zupełnie nowy klub z innymi zawodnikami itd. Taka liga nie ma jak mieć związku z klubami i ligami, które już są. Trzeba wymyślić jakiś nowy format. Nie wiem jakie możliwości daje x11. Może konferencje + playoffy, może system pucharowy z walką o każde miejsce, tj. np. przy 16 zespołach, odpadnięcie w 1 rundzie sprawia że grasz dalej, ale twoim max miejscem, które możesz osiągnąć jest 9. A może taki mini system grupowy, gdzie w każdej z 4 grup rywalizują kluby z jednego kraju, mistrz wychodzi z grupy i gra półfinały z mistrzami z pozostałych 3 krajów. To byłaby w sumie bardzo mała namiastka Ligi Mistrzów.
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

To ostatnie to nawet mi się podoba :D
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Pomysły piękne, ale awykonalne. Grupowanie zespołów jest losowe w pierwszym sezonie, a potem zależy od pozycji w ostatnim sezonie - nie da się ustawić grup samodzielnie.

Zasadniczo z tego co widzę w oficjalnej pomocy na stronie X11 dostępne są poniższe systemy rozgrywek (w sytuacji podziałów na dywizje):
1. System prosty (1:1) - każda dywizja zawiera jedną ligę.
2. System piramidy (1:2) - w każdej dywizji liczba lig jest podwajana względem dywizji wyżej. Np. 1 ekstraklasa - 2 pierwsze ligi - 4 drugie ligi.
4. System piramidy (1:3) - to samo co wyżej, ale liczba lig jest potrajana.
5. System CL - grupy i playoffy. Dostępne wyłącznie dla lig w których gra minimum 16 drużyn a ich adminem jest gracz posiadający VIP.
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Czyli Mundiual w MUP to ta ostatnia opcja?
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Tak.
Obrazek

Over every mistake.
You just keep on trying
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Cóż, to trochę zmienia możliwości jakie są. W zasadzie na ten moment pozostaje jedynie opcja pierwsza.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Sportowe”