[KH][PODJĘTE]Oznaczenia znaczków Poczty Królewskiej

Dział przeznaczony do archiwizacji debat, wydarzeń oraz innych wątków mających miejsce w Konighaus.
Awatar użytkownika
Helwetyk Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Re: Oznaczenia znaczków Poczty Królewskiej

Post autor: Helwetyk »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Trochę będzie. Jakieś oznaczenie powinno się znajdować, choćby — jak w przypadku poprzedniego monarchy dreamlandzkiego — był to jego podpis umieszczony na znaczku [dopisane: albo dyskretny napis z nazwą kraju lub poczty na obrzeżach]. Pod rozwagę poddaję zastąpienie profilu (z oczywistych powodów osobliwie wyglądałby znaczek z Królem i jego profilem jednocześnie) — stylizowaną koroną z logo poczty albo monogramem.

(Zdarzało mi się przepuścić znaczki bez oznaczenia poczty, ale to były wypadki przy pracy).
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
Obrazek
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Helwetyk pisze: 13 lis 2022, 20:33 Trochę będzie. Jakieś oznaczenie powinno się znajdować, choćby — jak w przypadku poprzedniego monarchy dreamlandzkiego — był to jego podpis umieszczony na znaczku. Pod rozwagę poddaję zastąpienie profilu (z oczywistych powodów osobliwie wyglądałby znaczek z Królem i jego profilem jednocześnie) — stylizowaną koroną z logo poczty albo monogramem.

(Zdarzało mi się przepuścić znaczki bez oznaczenia poczty, ale to były wypadki przy pracy).
Mój realny brytofilizm mówi, że nie musi, ale... niby Kanada i Australia dają napis kraju hmmm
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą :pixel_heart:

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Helwetyk Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Helwetyk »

Anastasia Windsachen pisze: 13 lis 2022, 20:39
Helwetyk pisze: 13 lis 2022, 20:33 Trochę będzie. Jakieś oznaczenie powinno się znajdować, choćby — jak w przypadku poprzedniego monarchy dreamlandzkiego — był to jego podpis umieszczony na znaczku. Pod rozwagę poddaję zastąpienie profilu (z oczywistych powodów osobliwie wyglądałby znaczek z Królem i jego profilem jednocześnie) — stylizowaną koroną z logo poczty albo monogramem.
Mój realny brytofilizm mówi, że nie musi, ale... niby Kanada i Australia dają napis kraju hmmm
Choćby był to mały znaczek „V”, naprawdę cokolwiek
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
Obrazek
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

W takim razie Benji wnoszę o przerwanie głosowania i kontynuację debaty. Korona, w zasadzie mitra, ale nie każdy się zna, jest na znaczkach sarmackich. Logo uznaliśmy, że nie pasuje - więc V?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Benjamin Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Benjamin »

Na podstawie ust. 7. art. 4. Aktu Królewskiego o Królestwie Voxlandu z dnia 16 października 2022 r. anuluję głosowanie zarzadzone dnia bieżącego.
Benjamin F. C. P. Romanow
Król Fenocji
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
To ten typ od wszystkich stanowisk, co Fatima się z niego śmieje.
ALFRED FABIAN VON HOHENBURG TEHEN-DŻEK
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Dajmy porąbanie po całości: Król i profil. Będzie wyglądać idiotycznie, ale ten kraj nie takie idiotyzmy widział.

A poważnie to V brzmi obiecująco. Logo poczty już zostało wyjaśnione, monogram w zasadzie można wyjaśnić jak logo. Zostaje albo nazwa kraju, albo V. Trzeciej drogi nie widzę.

Chyba że ktoś widzi, to ja z chęcią posłucham.
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

Proszę mnie dźgać albo sama się dźgnę (może nie ze skutkiem) i jeszcze tej nocy wrzucę projekt zarówno z V, jak i nazwą państwa. Oczywiście nazwa państwa (jak dla mnie) niesie pewien wymóg odnośnie rozmiarów znaczka. Chcemy zapewnić spójność stylistyczną, a przynajmniej moje zboczenia to chcą mieć i polityka jednego fontu, jednego rozmiaru. Obecne znaczki to za generatorem 46x52, jak dobrze pamiętam. Robiłabym ogólnodostępny szablon na tym wzorze. V wydaje się szybsze i łatwiejsze do dopasowania komuś kto będzie chciał zrobić znaczek w innych wymiarach. Nie wiem... wrzucę i zdecydujemy

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

4 propozycje oznaczenia. Co uważacie? Ja skłaniam się do opcji nr 1 lub 4

Awatar użytkownika
Kristof I Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Kristof I »

1, albo 4 (choć z mniejszą chęcią chyba). Dwie pozostałe to takie, eeee.
HM Kristof I, Konig af Voxland

Awatar użytkownika

Przynależności

ODZNACZENIA

No to V takie nijakie się wydaje... Czekam jeszcze na wypowiedź Przewodniczącego Benji i opcjonalnie Joahim von Ribertrop, Akt Królewski w końcu nie zabrania mu wyrażania opinii

Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel

Przynależności

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

1 i 3 wyglądają dumnie, 2 i 4 tak se.

(3 jak coś to to pod 1.)
Obrazek
HM Joahim II, Konig af Voxland

But there's no sense crying
Over every mistake.