Streszczenie dla leniwych.Heinz-Werner Grüner pisze:Ja to rozumiem w ten sposób, że Sci-Fi-Pollin to zupełnie inne uniwersum. To, że np. Nan Di chciałoby łączyć Pollin i SFPollin to ja nie widze problemu. Sądzę jednak, że dla Edelweiss można by zrobić jakąś alternatywną rzeczywistość w stylu "Edelschwarz" i działać w zupełnie innym wymiarze. Już widzę te lodowe potwory, albo kruczo czarne olbrzymie maszyny do wydobycia "surowca X" na którym opiera się galaktyczne paliwo czy coś.
Co Wy goście, mieszkańcy i obywatele Voxlandu myślicie o naszym państwie w czasach za te X lat w przyszłość (nie szłabym w przeszłość choć kusi by stworzyć alternatywną rzeczywistość, która obraca się w czasach hmmm średniowiecznych połączonych z mitologią choćby nordycką (kiedyś powstanie wersja tutejsza))? Nie ograniczalibyśmy się na pewno do samego Pollinu jako centrum wydarzeń, a szerszego pola działań, choćby układu słonecznego czy galaktyki. Na potrzeby tejże narracji by nie psuć lub zaburzać obecnych twierdzeń na temat naszego układu stworzylibyśmy właśnie jakąś przestrzeń. Wydarzenia w niej opisywane umieszczalibyśmy w specjalnym podforum, które wychodziłoby poza standardowe zasady dotyczące struktury forum (nie chcę stawiać forum na nowo i męczyć o wiązanie z MBP, Stemplem, etc..), czyli podforum to miałoby być w założeniu stroną główną nowego forum, tam podział na działy, podfora w postaci swobodnych rozmów, planet, itd.. Oczywiście cała struktura byłaby pomniejszona o wiele działów, które mają miejsce na "forum matce".).
Jaką więc drogi Ludu masz opinię?
Joahim von Ribertrop Krzysztof Windsor Sophie Benjamin Grayson Zimmermann