Archiwum rządowe. Tutaj odkładane są sprawy zamknięte, które zostały rozpatrzone przez Radę Królewską lub Monarchę. Magazynowane są tutaj również wszelkie archiwalne zaproszenia, mowy czy komunikaty okazjonalne.
W tym wątku można kierować wszelkie wnioski do Króla.
(—) HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland
Prawo tutaj jest sprawą prostą, awantury będą karane chłostą
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Ja, Sophie Sussane Cargalho, zwracam się z uprzejmą prośbą o nadanie mojej osobie obywatelstwa voxlandzkiego.
Informuję, że posiadam następujące obywatelstwa polskich mikronacji: Edelweiss, Leocja, Insulia.
Nie pełnię urzędów publicznych w innych państwach.
Z nieskrywaną radością przyjmuję wniosek. Proszę złożyć wymaganą prawem przysięgę (dopisuję sobie do listy: przetłumaczyć ją na voxlandzki) i nadam obywatelstwo.
HM Joahim II, Konig af Voxland
But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Ja, Sophie Sussane Cargalho Windsachen świadoma praw i obowiązków obywatela Królestwa i poddanej Jego Królewskiej Mości Joahima II, przysięgam dbać o dobro jej Ojczyzny, nieść dumnie jej sztandar i bronić przed złem i Sarmacją.
Wnioskuję o nadanie mojej osobie obywatelstwa Królestwa Voxlandu. Swój wniosek motywuję chęcią działalności politycznej i kulturalnej w Voxlandzie.
Ja, Tymoteusz Dostojewski świadom praw i obowiązków obywatela Królestwa i poddanego Jego Królewskiej Mości Joahima II, przysięgam dbać o dobro jej Ojczyzny, nieść dumnie jej sztandar i bronić przed złem.
Tymoteusz Dostojewski
Prezes Partii Monarchistów
Syn Mikołaja Patryka Dostojewskiego
Niniejszym, jako Książę Sambany, serdecznie wnioskuję do Waszej Królewskiej Mości o nadanie monopolu na handel z Księstwem Sambany Ogólnowyzyskującej Usługowo-Produkcyjnej Kompanii Sambańskiej. Wierzę, że przyczyni się to do rozwoju Księstwa Sambany, a także wspomoże rozwój handlu w Królestwie Voxlandu i całym Cesarstwie Insulii.
(-)Joahim von Ribertrop
Książę Sambany
HM Joahim II, Konig af Voxland
But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.